Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Legújabb híreink
Eseménynaptár
<< Január 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

YouTube Video
Jelentkezz Polgárőrnek


Eltűnt személy felkutatásában segítettek a polgárőrök
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.21. 19:18
BPSZ EseményjelentőEltűnt idős, beteg férfit felkutatásában segítettek nyáregyházi és csévharaszti polgárőrök.

Április 20-án, 17.30-kor érkezett a jelzés a Pilisi Rendőrőrsről, hogy 79 éves, idős, beteg férfi tűnt el nyáregyházi otthonából. A Nyáregyházi Faluvédő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a rendőrség felhívására azonnal bekapcsolódtak a keresésbe. A kutatáshoz csatlakoztak a Csévharaszt Polgárőr Egyesület polgárőrei is, valamint civilek. A közel harminc fős kutatócsoport a Csévharaszt és Nyáregyház közötti erdőben mintegy négy órás keresést követően talált rá a legyengült állapotba levő férfira.

A helyszínről a férfit a mentők a Ceglédi Toldy Ferenc Kórházba szállították, állapota kielégítő.
Szemétszedési akció a Föld Napján
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.21. 19:12
Április 20-án, a Föld napja alkalmából szemétgyűjtési akciót a tartottak a XIII. kerületben. A Népsziget megtisztításában a XIII. kerület Angyalföld Polgárőr Szervezet tagjai is részt vettek 10 fővel . Az eldobott szemét mellett használ tűket és kábítószert is találtak, melyet átadtak a XIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak.
.


.

Május 25-ei továbbképzés
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.21. 18:55
BPSZ KözleményTájékoztatlak Benneteket, hogy a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége) nagy hangsúlyt fektet polgárőrei minőségi képzésére, továbbképzésére, a képzések folyamatosságának biztosítására.

Értesítelek Benneteket, hogy
2013. május 25. napján (szombaton) 9.00 – 16.00 óra között
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán
(volt Rendőrtiszti Főiskola - 1121 Budapest, Farkasvölgyi u. 12.)
továbbképzést tartunk az alábbi témákban:

1. A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 2011. évi CLXV. törvény
3. §-ában meghatározott jelzőőri tevékenység ellátásával kapcsolatos feladatok
ismertetése, gyakorlati tudnivalók; aktuális közlekedésrendészeti kérdések.
2. A helyszínbiztosítással kapcsolatos előírások ismertetése, a polgárőr feladatai a
helyszín biztosítása során.

Előadást tartja: Dr. Major Róbert rendőr-alezredes, tanszékvezető, PhD. főiskolai docens és Dr. Tihanyi Miklós rendőr-őrnagy, főiskolai tanársegéd.

A továbbképzés során minden résztvevő részére ebédet biztosítunk.

A parkolás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem parkolójában történhet.

A továbbképzésen való részvételről – a nap végén – minden polgárőr Tanúsítványt kap!


Felkérek minden tagegyesületi elnököt, hogy a polgárőrök részére a továbbképzésen való részvételt biztosítsa.
A továbbképzésen való részvételi szándékról visszajelzést kérek a polgárőr és egyesülete nevének feltüntetésével az ugyvitel@bpsz.hu e-mailcímre 2013. május 15. napjáig.

Baráti üdvözlettel:
Kardos Pál elnök
Polgárőr igazolvány reklám
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.19. 12:11
Színesfém tolvajok buktak le a Móricz Zsigmond körtérnél
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.19. 11:47
BPSZ EseményjelentőÁprilis 17-én, az esti órákban a XI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársával közösen végrehajtott gyalogos járőrszolgálatot tartottak a Lágymányosi Polgárőr Egyesület tagjai.
A járőrszolgálat során a Móricz Zsigmond körtérnél gyanúsan viselkedő személyekre lettek figyelmesek, ezért a helyszínen tartózkodó rendőr kollega igazoltatta a két férfit. Az igazoltatást követően, a ruházat- és táska átvizsgálás során réz csaptelepek és csövek kerültek elő. A két férfi a helyszínen bevallotta, hogy a színesfémeket egy elhagyatott, II. kerületi ingatlanból lopták el a délután folyamán
A két férfi a XI. kerületi Rendőrkapitányságon került előállításra. Továbbiak folyamán az ügyben a II. kerületi Rendőrség folytat nyomozást.
Kiértesítés vizsgalehetőségről!
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.04.01. 21:15
BPSZ KözleményTisztelt Egyesületi Elnök!

Jelen esetben az I. szintű képzés valósul meg, annak is első 3 modulja.

Az oktatást megtartja: Szücs János ny. hőr. alezredes.

Amennyiben csatlakozni kívántok a fenti oktatáshoz, abban az esetben kérem haladéktalanul, de legkésőbb 2013.04.03. 24 óráig

jelezzetek vissza az ugyvitel@bpsz.hu-ra, melyben a vizsgázni kívánók nevét kérem pontosan megadni szíveskedjetek.
Kérjük fentiek betartását, mert a jövőben előfordulhat, hogy ellenőrzést kapunk ez ügyben is, valamint lesz olyan oktatás, melyre külsős (pl. rendőr) oktató, vizsgáztató jön, és elég kellemetlen lenne, ha nem tudnánk hány főre számítson az előadó. (Szücs Jánosnak sem ártana tudni, eddig, lássuk be rugalmas volt e tárgykörben.)

Felhívjuk továbbá figyelmeteket, hogy elkészült az OPSZ oktatási anyaga, melyet a www.bpsz.hu oldalon megtaláltok.

Időpont: 2013. április 4. 18.00. óra
Helyszín: Bp., XIV. ker Laky A. u. 36.
Eltűnt személyt találtak meg a Budapesti Polgárőrök
bullet.gif Zugló 10 - 2013.03.29. 14:43
BPSZ KözleményA Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége Csévharaszt Polgárőr Egyesület polgárőrei lakossági bejelentés alapján eltűnt személyt találtak meg.
Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.03.13. 13:07
Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna Vaszily Luca mihamarabbi
felépülésért!Woynárovich András
Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület
Ordasi László emlékére
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.03.06. 15:35
Városliget mindannyiunké
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.03.06. 13:14
Városliget mindannyiunkéZugló Önkormányzata kezdeményezésére március 2-án és 3-án közös akciót tartottak a Petőfi Csarnok környékén az elmúlt időszakban elviselhetetlen mértéket öltő illegális közterületi árusítás megszüntetésére és a környéken tapasztalt szabálysértések és bűncselekményekkel szembeni határozott rendőri fellépés megerősítésére.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Állategészségügyi Igazgatóság, az ÁNTSZ, valamint az Önkormányzat hatósági jogkörrel rendelkező szerveinek munkáját a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága – kiegészülve a Készenléti Rendőrség megerősített erőivel- a Polgárőrséggel és a Zuglói Kerületőrséggel biztosította.
A közös ellenőrzés eredményeként már az első nap reggel 8 órára megszűnt a csarnok melletti közterületi árusítási tevékenység. Késő délelőttre, pedig már az Erzsébet királyné aluljáróban, Őrs Vezér tér területén, de a Bosnyák téri piac környezetében sem lehetett illegális árust találni.
A szombat hajnaltól vasárnap délelőttig tartó akcióban 150 szakember vett részt, melynek során 205 személyt igazoltattak, 2 fővel szemben 25.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki, illetve egy személyt kábítószerrel visszaélés miatt fogtak el.
Az akciót kezdeményező Rozgonyi Zoltán, Zugló közbiztonságáért felelős alpolgármestere nyilatkozatában kiemelte: Zuglói Önkormányzat fellépésének köszönhetően a Városligetbe látogatókat és a környéken élőket már régóta zavaró probléma megszűnt. Annak érdekében, hogy a Városliget továbbra is a családok pihenésének és szórakozásának színtere lehessen, folytatni fogjuk az ellenőrzéseket, amelybe szeretnénk bevonni továbbra is a Rendészeti szerveket és a terület felügyeletével megbízott Fővárosi Közterület-felügyeletet. A rend fenntartása mindenkinek érdeke, hiszen a Városliget mindannyiunké.
Gépkocsi-feltörőket ért tetten a zuglói polgárőr
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.03.01. 15:59
Zuglói Polgárőrség2013. február 28-án 18 óra után néhány perccel a Zuglói Polgárőrség szolgálaton kívüli tagja gyanúsan viselkedő középkorú férfiakra lett figyelmes a Laky Adolf utcában. A helyszínre érve tetten érte amint az egyik férfi az utcán parkoló gépjárművet tör fel, míg közelben levő társa megfigyelést végez. Azonnal értesítette a Kerületi Rendőrkapitányságot, ekkor a megfigyelést végző férfi elhajtott a helyszínről. A kiérkező járőrök elől a tetten ért gyanúsított megpróbált elmenekülni, akit azonban a járőrök utolértek és elfogtak.
Az elfogott férfi a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon került előállításra.
Továbbiak folyamán az ügyben a Rendőrség intézkedik.
KIÉRTESÍTÉS VIZSGA LEHETŐSÉGÉRŐL
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.03.01. 10:37
BPSZ KözleményPolgárőr alapismereti vizsga!

Az oktatást megtartja: Szücs János ny. hőr. alezredes.

Amennyiben csatlakozni kívántok a fenti oktatáshoz, abban az esetben kérem haladéktalanul, de legkésőbb 2013.03.05. 24 óráig jelezzetek vissza az ugyvitel@bpsz.hu-ra, melyben a vizsgázni kívánók nevét kérem pontosan megadni szíveskedjetek.
Kérjük fentiek betartását, mert a jövőben előfordulhat, hogy ellenőrzést kapunk ez ügyben is, valamint lesz olyan oktatás, melyre külsős (pl. rendőr) oktató, vizsgáztató jön, és elég kellemetlen lenne, ha nem tudnánk hány főre számítson az előadó. (Szücs Jánosnak sem ártana tudni, eddig, lássuk be rugalmas volt e tárgykörben.)

Felhívjuk továbbá figyelmeteket, hogy elkészült az OPSZ oktatási anyaga, melyet a www.bpsz.hu oldalon megtaláltok.
Letölthető dokumentum (pdf)


Időpont: 2013. március 7. 18.00. óra
Helyszín: Bp., XIV. ker Laky A. u. 36.
Taggyűlési meghívó
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.02.25. 11:12
BPSZ KözleményTisztelt Egyesületi Elnökök!

Tisztelettel meghívom 2013. március 09. napján (szombaton) 10.00 órai kezdettel megtartandó éves rendes taggyűlésre.

A taggyűlés helyszíne: BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály
(Budapest, XIV. ker. Hungária krt. 149.)

Regisztráció: 8.30 – 9.45 óra között történik.

Felhívom a figyelmét, hogy a tagegyesületi képviseleti jogosultságot a képviseleti jog igazolásával (bírósági nyilvántartásba vételt igazoló bírósági kivonattal, illetve a képviseleti jogosultsággal rendelkező által adott szabályszerű meghatalmazással), a jelenléti ív sajátkezű aláírásával és személyazonosság hitelt érdemlő módon történő igazolásával (személyi igazolvány / útlevél/ gépjármű vezetői engedély bemutatása) kell igazolni.

Amennyiben 10.00 órakor a taggyűlés nem határozatképes, abban az esetben a megismételt taggyűlés időpontja: ugyanezen napon, 2013. március 09. napján 10.30 óra.
Ebben az esetben a Taggyűlés a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes. Ez esetben kizárólag a meghívóban közölt napirendi pontok tárgyalhatóak.

Napirendi pontok:

1. A BPSZ 2012. évi működési, vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről szóló beszámolók, valamint a közhasznúsági melléklet megvitatása és elfogadása
Előterjesztő: Kardos Pál elnök

2. A BPSZ 2013. évi költségvetésének megvitatása és elfogadása
Előterjesztő: Steiner Attila gazdasági-ügyviteli alelnök

3. Tájékoztató a BPSZ tagegyesületek létszámáról, a tagegyesületi törlésekről
Előterjesztő: Kardos Pál elnök

4. Egyebek:
Tájékoztató a legutóbb megtartott taggyűlés óta történt fontosabb eseményekről, együttműködési megállapodásokról.
Előterjesztő: Kardos Pál elnök

Kérem a tisztelt Elnök Urat, hogy a tagegyesület képviseletében eljáró küldött adatait a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége Gazdasági-Ügyviteli Kabinet ugyvitel@bpsz.hu e-mail címére 2013. március 05. napjáig megküldeni szíveskedjen.

A tagegyesületek küldötteinek megküldendő adatai: név, lakcím, személyazonosság igazolására szolgáló irat megnevezése és száma, a tagegyesületi küldött elérhetősége (e-mail címe, telefonszáma).

Megjelenésére feltétlenül számítok!

Budapest. 2012. február hó 22. napján.

Üdvözlettel:
Kardos Pál elnök sk.
Elismerés a II. kerületi polgárőröknek
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.02.24. 18:05
Elismerés a II. kerületi polgárőröknekA II. kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület két tagjának hatékony
segítségével rendőrök buktattak meg egy Zala megyei autó tolvaj bandát.


A lopott gépjármű felderítésében és a tettenérésben jelentős szerepet vállaló II. kerület BMPE polgárőreit – 2013. február 7-én hivatali helyiségében fogadta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és bensőséges ünnepség keretében OPSZ Elnöki Dicséretben részesítette őket. A Police Magyar Közbiztonsági Alapítvány igazgatója, Kosztka Gyula pedig jutalmat adott át a szolgálatukat szakszerűen ellátó polgárőröknek. Az eseményen jelen volt Seres Ernő r. őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője és Markos György, a polgárőr egyesület vezetője, az OPSZ külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese is.

Az ünnepi pillanatokat követően a két polgárőr idézte fel az események láncolatát, a rendőrséggel való sikeres együttműködés mozzanatait. Seres Ernő r. őrnagy ezt követően kiemelte: fontos és nélkülözhetetlen a kerületben az a tevékenység, amit a polgárőrök végeznek. Ez az esemény is igazolja, amit saját bőrünkön is tapasztalunk: mit jelent a mindennapokban a polgárőrök segítsége. Közösen sokkal hatékonyabban végezhetjük bűnmegelőzési tevékenységünket, s tehetünk azért, hogy még jobb legyen az itt élők szubjektív biztonságérzete.

Túrós András – mint II. kerületi lakos is – megköszönve a polgárőrök helytállását, azt fejtegette: a kerület polgárőreinek imázsát jelentős mértékben javítja ez a sikeres tevékenység. Egy időben ellentmondásos megítélés volt az itt dolgozó polgárőrök munkáját illetően, de napjainkra ez jó irányban változott. Bízom benne – hangsúlyozta -, hogy az a három egyesület, amely a kerületben végzi mindennapos bűnmegelőző tevékenységét, még hatékonyabban tud együtt dolgozni. Örülök, hogy elismerhettem az Önök sikeres munkáját, s köszönöm a Police Magyar Közbiztonsági Alapítványnak, hogy ilyen téren is segít a kiemelkedő polgárőri munka jutalmazásában.

Tóth Zoltán
2013 - A POLGÁRŐRSÉG ÉS A RENDŐRSÉG KÖZÖS MUNKÁJÁNAK KIEMELT ÉVE
bullet.gif BPSZ Admin - 2013.02.24. 17:48
2013 - A POLGÁRŐRSÉG ÉS A RENDŐRSÉG KÖZÖS MUNKÁJÁNAK KIEMELT ÉVEAz Országos Polgárőr Szövetség 2013. február 22-én elnökségi ülést tartott Budapesten, mely alkalmával bemutatkozott a polgárőrség elnökségének Papp Károly r. vezérőrnagy országos rendőrfőkapitány, aki hosszú évek óta maga is polgárőr.

Papp Károly r. vezérőrnagy értékelte a 2012-es év történéseit. Az elmúlt év vonatkozásában a polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bűncselekmény csoportok - személy elleni és vagyon elleni bűncselekmények csökkenő tendenciát mutattak. Nagyon egyszerű az a feladatsor, amire fókuszálni kell 2013-ban: kiemelt hangsúlyt kell fektetni a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló bűncselekmények felderítésére, a személy elleni erőszakos bűncselekmények, a vagyon elleni bűncselekményeken belül a lopások, betöréses lopások, gépkocsi lopások, gépkocsi feltörések, rablások, és a közterülethez kapcsolódó erőszakos félelemkeltő bűnözéssel szemben sokkal hatékonyabban kell fellépni, mert a rendőr a tisztességes polgárért van. A főkapitány fontosnak tartja a párbeszédet a rendőrség és a polgárőrség részéről az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel a bizalmi viszony kialakításának érdekében. A közterületi összehangoló értekezletekbe a polgárőrséget is bevonja a rendőrség, így a rendőri és polgárőri szolgálatot még intenzívebben össze fogják hangolni.
Együttműködést, konstruktivitást a rendőrök munkájának támogatását kérte a polgárőrség részéről, ahogy az elmúlt években is. Nagy jelentőséget tulajdonít az összehangolt rendőr-polgárőr munkának és közös kommunikációnak, mely jelenleg is kitűnően működik. A rendőrség továbbra is stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre - 2013. évi tevékenységével összefüggésben a fontosabb feladatok között említette a bűnmegelőzés további erősítését, a rendőrséggel közös szolgálatellátás fejlesztését, a közlekedésbiztonság javítását, valamint az időskorúak kiemelt védelmét. Végezetül kiemelte, fontos hogy a rendőrök és a polgárőrök együtt próbáljanak tenni annak érdekében, hogy minden magyar polgár jobban érezze magát ebben az országban, nagyobb közrendet és közbiztonságot érezzen.
Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke kihangsúlyozta, hogy Magyarország közbiztonságának kulcsa az országos rendőrfőkapitány kezében van. Világos közbiztonsági programjával teljes mértékben egyetért. A főkapitány úr által ismertetett feladatokban a polgárőröknek továbbra is ki kell venni a részüket, még összehangoltabb együttműködések kialakítása révén. Ennek tükrében jó lesz a polgárőröknek is a közbiztonsági területen, a bűnmegelőzés területén dolgozni emelte ki az elnök, megköszönve Papp Károly r. vezérőrnagy szavait és azt az interaktív párbeszédet, melyre lehetőség nyílt a megyei elnökök és a főkapitány között. A két szervezet áttekinti az ORFK és az OPSZ közti együttműködési megállapodást, mely a júniusi polgárőr nap keretén belül megújításra, kiegészítésre kerül.

Budapest, 2013. február 22.

Országos Polgárőr Szövetség